9 Kasım 2008 Pazar

Snow Patrol, Chocolate & Chasing Cars

1994 yılında Shrug ismiyle üniversite şenliklerinde ve çeşitli barlarda çalan grup daha sonra isimlerini Polar Bear olarak değiştirdi. 1997 yılının ortalarında üç şarkılık bir EP yayınladılar. Daha sonra Jane’s Addiction bas gitaristi tarafından aynı isimli bir grup olduğunu öğrendiler ve tekrar isimlerini değiştirerek bugün bildiğimiz Snow Petrol adını aldılar. Hemen ardından bu isim altındaki ilk, grup olarak ikinci EP’leri Little Hide’ı yayınladı. Gözardı edilemeyen single başarılarının ardından, grup televizyonlarda boy göstermeye başladı.


1998’de ilk MTV röportajlarını yaptılar ve Jeepster Records belgeselinde yer aldılar. Aynı plak şirketinden iki albüm çıkartan Snow Petrol’un ilk albümü “Songs For Polarbears” 31 Ağustos 1998’de, ikinci albümleri “When It’s All Over We Still Have To Clear Up” ise 5 Mart 2001’de çıktı. Her iki albümün tüm söz ve besteleri vokal Gary Lightbody’e ait.


Asıl başarılarını iki albüm sonrasında değiştirdikleri plak şirketinden 2003 yılında çıkan albümleri “Final Straw”la yakaladılar. Albümden çıkan ilk single “Run” İngiltere single listesine 5. sıradan girerken, albüm de Ivor Novello ödülünün sahibi oldu. “Run”ın başarısını, “Chocolate”, “Spitting Games” ve “How To Be Dead” hiç bozmadan takip etti. 2004 yılında Amerikada yayınlanan “Final Straw”, Amerika’da satan 26. en popüler İngiliz albüm olma özelliğine sahip. 2005 yılında U2’nun Vertigo turnesinde ön grup olarak sahne alan Snow Patrol, Live 8’de de yer aldı.

(daha fazlası için buradan lütfen!)


Efenim kendi yorumlarım ile katkıda bulunacak olursam her iki parça da enfes! Özellikle Chocolate'ın klibi o kadar anlamlı ki bazı şeyleri yeniden düşünmek için fırsat veriyor.





Hiç yorum yok: